Uspešno završeni Dani Mibrase

Dani Mibrase su uspešno završeni nakon tri sjajna kulinarska dana. Specijalni gost Chef Marcel Beijerling iz restorana De Machinist iz Rotterdama nam je doneo osvežavajuće recepte počevši od vongola sa nduja kobasicom, lososa sa avokadom na hrastovoj ploči, brancina u banana listu pa sve do lubenice sa rukolom i ananasa sa vanila sladoledom i rumom. Neizmerno smo uživali u ukusima ali i izgledu Marcelovih jela.

Naš korporativni kuvar Dejan Maksimović, Maxa, iz Rezidencije Kraljevine Norveške nam je pripremao tradicionalna jela poput junećih rebara sa grilovanim radičom, divlje svinje sa domaćim hlebom sa krompirom i sirom ali nas je i zasladio domaćim dezertima na moderan način, infuziranom bundevom i kruškom u crvenom vinu. Maxa nas je kao i uvek ostavio bez daha.

Naš prijatelj Pere Hernandez, vlasnik Mibrase, nam je pružio stručnu podršku i sve vreme pomagao našim kuvarima u pripremi jela u Mibrasa pećnici. Pere nam je približio priču o nastanku brenda Mibrasa i o strasti koju u njegovoj zemlji ljudi gaje prema vatri pa otud ova sjajna pećnica na ćumur koja nam omogućava da uživamo u jelima spremljenim na ćumuru ali jako dobro izolovanom da ne stvara problem sa dimom u zatvorenim kuhinjama.

Probali smo i Hibachi, portable roštilj čija je upotreba predviđena u restoranima na otvorenom gde gosti sami peku meso / povrće / ribu ili uživaju u pečenju u prirodi na pikniku sa svojim prijateljima. Hibachi predstavlja sjajan doživljaj za goste.

Bili smo izuzetno počastvovani da nas posete i gosti iz eminentnih restorana iz Beograda, Pančeva, Novog Sada i da za nas pripremaju svoje vrsne specijalitete. Restorani koji su bili naši gosti su:

1. Restoran Bela Reka, Chef Mladen Ranković nam je spremao Svinjska rebra od kajmaka sa zapečenim krompirom;

2. Bistro La Mer, Chef Josip Seke nam je spremao Svinjski kotlet dry aged 30 dana; 

3. Restoran Borneo, Chef Šarac Nikola i Chef Marko Milakov su nam spremali T bone steak i Borneo pljeskavicu;

4. Restoran Ušće Nacionalna klasa, Chef Dragan Blagojević nam je spremao Filet smuđa u listu od banane;

5. Tapas Bar, Chef Nemanja Voratović nam je spremao Carska rebra iz Mibrase;

6. Restoran Corso, Chef Gojko Samardžić nam je spremao specijalitet Ćuretina Kad;

7. Restoran Druga Piazza, Chef Ostojić Dragomir nam je spremao Supu od dimljenog paradajza i Grilovanu šljivu sa maskarponeom i sirupom od vina, aromatizovanim cimetom i vanilom;

8. Restoran Mama Shelter, Chef Branislav Sobočan nam je spremao Sečuanski batak sa pire krompirom;

9. Restoran Manufaktura, Chef Ivan Đukić nam je spremao Smuđa na drvetu;

10. Restoran Radisson Collection Old Mill, Chef Aleksandar Bućan nam je spremao za predjelo Grilovani miročki sir sa tain hlebom, kao glavno jelo Sous - vide svinjski vrat, i za dezert krembl;

11. Steak & Pizza Dimitrije, Chef Miljan Vučinić nam je spremao Zapečeni rižoto sa gamborima i kozicama.

Velika zahvalnost svim našim gostima na sjajnim receptima kojima su nas u potpunosti osvojili toliko da jedva čekamo da posetimo njihove restorane i probamo ostale specijalitete pravljene u Mibrasa pećnici.

Što se Mibrasa pećnice tiče, videli smo da su njene performanse bez granica, da u njoj možete podjednako dobro pripremati specijalitete od mesa, ribu, povrće, voće, kao i hleb. Granica je jedino maštovitost kuvara, a zaključak sa Dana Mibrase da su savremeni kuvari izuzetno maštoviti i daroviti.